Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Polischuk I$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
1.

Polischuk I. M. 
The study of phenolic compounds and the antimicrobial action of the alcoholic extract from the cake of the red raspberry fruit [Електронний ресурс] / I. M. Polischuk, О. М. Koshovyi, T. P. Osolodchenko, M. А. Komissarenko // Вісник фармації. - 2018. - № 3. - С. 30-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPhC_2018_3_8
Мета роботи - дослідження кількісного вмісту фенольних сполук етанольного екстракту жмиху плодів малини звичайної та його антимікробної дії. Об'єктами дослідження був екстракт, одержаний зі жмиху плодів R. Idaeus. Вміст фенольних сполук визначали спектрофотометричним методом. Вивчення антибактеріальної активності екстрактів проводили методом дифузії в агар. Встановлено вміст похідних гідроксикоричної кислоти 2,21 +- 0,02 %, флавоноїдів 0,82 +- 0,01 % та суми фенольних сполук 4,52 +- 0,02 % в екстракті плодів малини звичайної. Результати проведених досліджень показали, що досліджуваний зразок екстракту з плодів малини має широкий спектр антимікробної активності, включаючи антибактеріальну і протигрибкову. Висновки: шляхом вивчення антимікробної активності доведена можливість створення нового лікарського засобу антимікробної дії на основі плодів малини. Досліджено вміст фенольних сполук у екстракті зі жмиху плодів малини звичайної.
Попередній перегляд:   Завантажити - 485.944 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Polischuk I. M. 
The study of saponins of the raspberry cake alcoholic extract by HPLC [Електронний ресурс] / I. M. Polischuk, M. A. Komisarenko, M. Yu. Golik, T. V. Upyr // Вісник фармації. - 2018. - № 4. - С. 24-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPhC_2018_4_6
Мета роботи - дослідження сапонінів етанольного екстракту зі жмиху плодів малини звичайної. Об'єктом дослідження був екстракт, одержаний зі жмиху плодів R. idaeus. Дослідження сапонінових сполук проводили методом ВЕРХ. В екстракті були виявлені такі сапоніни: еускапова кислота (0,24 %), торментинова кислота (0,14 %), лупеол (0,65 %). Ці сполуки становлять інтерес для фармації і медицини як речовини з онкопротекторною і гепатопротекторною активністю. Висновки: вивчений якісний і кількісний склад сапонінів екстракту зі жмиху плодів малини. Результати вказують на перспективність створення нових лікарських засобів на основі біологічно активних речовин зі жмиху плодів малини, а також на необхідність більш глибокого вивчення фенольних сполук даного виду сировини.
Попередній перегляд:   Завантажити - 459.994 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського